Tai Chi

 Tai chi

maandagavond 19.30 uur . Nieuwsgierig? Een proefles kan altijd!

Maandagmiddag van 16.30 - 17.30 uur start bij voldoende aanmeldingen.

Instromen kan altijd op een later tijdstip, het te betalen bedrag wordt dan evenredig lager.

Tai chi, ook wel Tai Chi Chuan, wordt soms omschreven als "meditatie in beweging" omdat het rust bevordert via zachte bewegingen en daardoor verbinding maakt tussen geest en lichaam. Oorspronkelijk ontwikkeld in het oude China voor zelfverdediging, is tai chi uitgegroeid tot een gracieuze vorm van oefeningen die nu o.a. wordt gebruikt voor stressvermindering en om u te helpen met het versterken van de gezondheid. Het heft ziekmakende blokkades op. Elke houding mondt uit in de volgende zonder pauze, zodat uw lichaam in een constante beweging is. Tegelijkertijd blijft u in balans met uw centrum.
Het resultaat is dat er meer dan 100 mogelijke bewegingen en posities met tai chi zijn. Vele zijn ontleend aan bewegingen van dieren. Ongeacht de variatie delen alle vormen van tai chi ritmische patronen die gecoördineerd worden met de ademhaling en geven u een gevoel van innerlijke rust. De concentratie die vereist is voor tai chi, dwingt u om te leven in het huidige moment en zet pijnlijke gedachten opzij.
Tai Chi kan worden beoefend tot op hoge leeftijd en kleine fysieke beperkingen hoeven geen belemmering te zijn.
Voor de beginner is er de zogenaamde 8-vorm Yang stijl. Hierin zijn de belangrijkste principes verweven die terug te vinden zijn in andere vormen. Tevens zullen in de lessen enige qigong oefeningen aan de orde komen.

Uw leraar:
Ambro  Louwe , beoefent Tai Chi sinds 1996 en heeft les van sifu Zhao Q Rong, oud bondscoach van China. Ambro verzorgde reeds meerdere cursussen in Nederland, Portugal en Duitsland.
Lid van Jing Wu en getraind in verschillende vormen van TaiChi.

Inschrijven voor maandagmiddag of maandagavond
Kosten : 20 lessen € 100,-.

 

U kunt dit in termijnen betalen, geeft u dit aan bij opmerkingen op het inschrijfformulier. 


Tai chi