Yoga 55+

 mandala

donderdag   9.15 - 10.30 uur *vol* 

donderdag 11.00 - 12.15 uur geen instroom meer dit seizoen


kosten € 149, 50 23 lessen 

U kunt altijd langs komen voor een eerste proefles en/of op een later tijdstip in het jaar inspringen. U kunt elk moment instromen, de kosten zijn dan evenredig lager.

inschrijven

 Docente Tineke de Wever

yogadocente

Tineke de Wever beoefent al 40 jaar hatha- yoga. Zij heeft de Hara Yoga opleiding in Groningen gedaan. Daarnaast diverse bijscholingen zoals yoga voor (ex)kankerpatienten, meditatie en shiatsu.

'Sinds 2007 heb ik mijn yogastudio in het noorden van Groningen. Daar heb ik mijn eigen manier van lesgeven ontwikkelt en mij kunnen specialiseren in yoga voor 55+ en yoga voor mensen met uiteenlopende klachten.
Geboren in Amsterdam (1953), 18 jaar in Groningen gewoond, nu weer terug naar de kust en de dynamiek van de Randstad. Vanaf januari 2018 woon ik in Castricum/Heemskerk en breng ik graag mijn enthousiasme voor yoga ook in deze omgeving over'

 Wil je meer informatie of yoga geschikt voor je is, mijn tel.nr is 06 22688184, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
www.yoga-healing.info 

Yoga

Het doen van yoga oefeningen is het meest bekend; toch zijn yoga oefeningen of -houdingen slechts één onderdeel van yoga. Spanning en ontspanning leren voelen, lichamelijke reacties op emoties, acceptatie, bewust worden: het is zoals het is, yoga in het dagelijks leven. In de lessen is er ook aandacht voor adem en meditatie, de anatomie van het lichaam en de filosofie van yoga.
Regelmatig bewegen op een gezonde en veilige manier is goed voor lichaam en geest. Vaak bemerk je bij het ouder worden dat er meer beperkingen zijn door b.v. stijve en pijnlijke gewrichten. Het lichaam verandert, wordt minder snel en is minder in balans. Wordt je lichaam je vriend of je vijand?
Yoga en meditatie invoegen in het dagelijks leven verbetert je algemeen fysiek en geestelijke welbevinden. Lichamelijk betekent dit b.v. meer soepelheid in de spieren en gewrichten. Maar ook verlaging van de bloeddruk, vermindering van hart en vaatziekten, verminderde depressie en angstgevoelens (wetenschappelijke onderzoeken hebben dit bewezen). Geestelijk geeft het rust en acceptatie. Het lichaamsbewustzijn wordt vergroot.

Yoga voor 55 +
Mijn yogalessen voor 55+ kenmerken zich door eenvoudige oefeningen die niet te lang en te zwaar zijn, in een rustig tempo. Daarbij steeds aangepast aan de persoonlijke mogelijkheden. Prestatie en moeten, doen in de lessen niet mee. Aandacht is er voor losmaken schouder- nekspieren, rek- en strekoefeningen, adem- en concentratieoefeningen. Iedere les leggen we het accent op een bepaald lichaamsdeel, bv. de benen, evenwicht, onderrug, nek.
Veel aandacht is er voor de ademhaling. Met het ouder worden hebben veel mensen de neiging de schouders wat naar voren te laten zakken, waardoor de borstruimte verkleint. Door bewustwording van de lichaamshouding en de ademruimtes verbeter je om te beginnen al de adembeweging.
Ook is er steeds aandacht voor de terugkoppeling naar het dagelijks leven. Een uurtje yoga in de week maakt je niet soepel. Elke dag een eenvoudige kleine oefening onder de douche, bij het koken of wachten in de rij voor de kassa doet veel meer.
De lessen beginnen met een meditatie en eindigen met meditatie, stil zitten, stil liggen, stil zijn, gewoon 10 minuten helemaal niets hoeven doen, hoe vaak komt dat voor?