obs de Zilvermeeuw

Zilvermeeuw 

Sport & Dance
Wil jij ook zo goed dansen als de kindjes van kinderen voor kinderen? Tijdens deze les wordt er veel op muziek gewerkt, de kinderen leren diverse hippe dansjes. Verder bestaat de les uit verschillende speel elementen. Move & Dance helpt bij het ontwikkelen van ritme en de motoriek. Bovendien leren de kinderen o.a. omgaan met samenwerken, wachten op hun beurt en winnen en verliezen. Omdat de kinderen hun energie volledig kwijt kunnen tijdens deze les kunnen ze zich beter ontspannen en zijn ze minder stressgevoelig.


Game dance info volgt

Inline skate
Een inline skate is een schoen met de wielen op een lijn. Dit is iets anders dan bijvoorbeeld rolschaatsten waarbij je 2 keer 2 wielen achter elkaar hebt. De lessen zijn op normale of freestyle inline skates.
Om een beetje een idee te krijgen, bekijk dan dit filmpje.

LEGO workshop
Een lesprogramma dat wetenschap en techniek uitlegt met behulp van gemotoriseerde LEGO®. We behandelen spelenderwijs versnellingen, vertragingen, katrollen, het hefboom effect, centrifugale krachten, de wetten van Newton, hoe een vliegtuig de lucht in gaat en nog veel meer. Tijdens de Bricks Challenge bestaat iedere les uit een korte uitleg over een natuurkundig of technisch principe waarna de kinderen zelfstandig aan het bouwen gaan met onze speciaal daarvoor ontwikkelde LEGO kits. Daarna gaan de kinderen creatief en zelf ontdekkend verder bouwen aan hun model waarbij ook alle ruimte is om te spelen. Als laatste sorteren de kinderen elk hun eigen doos en ruimen we met elkaar alles netjes op.

Computerinsecten
De kinderen gaan in vier activiteiten de computerinsecten tot leven wekken. Ze leren daarvoor eerst de basis van programmeren in combinatie met sensoren, stroompjes, motoren, boxjes en lampjes. Daarmee kunnen de insecten echt gaan waarnemen en reageren met geluid, licht en beweging. Supercool natuurlijk!