Aanbod voor alle basisscholen van Heemskerk

Inline skate lessen voor kinderen groep 4 tm 8

14.45-15.45 uur

€40,-

vanaf 25 september tm 20 november, geen les in de herfstvakantie.

Een inline skate is een schoen met de wielen op een lijn. Dit is iets anders dan bijvoorbeeld rolschaatsten waarbij je 2 keer 2 wielen achter elkaar hebt. De lessen zijn op normale of freestyle inline skates.
Voor een inline skate clinic maakt het niet uit of de kinderen nog nooit hebben geskate of dat zij al 2 jaar lang skaten, het is voor iedereen leuk! Ons team van docenten zijn er voor opgeleid om aan verschillende niveaus les te kunnen geven. Tijdens de inline skate clinic op de scholen leren wij de kinderen de basis van het inline skaten. We beginnen altijd met leren hoe je op de beste manier kunt vallen, wanneer je tijdens de les je evenwicht verliest om zo de veiligheid te waarborgen. Ook leren we hierbij direct welke houding de kinderen het beste kunnen aannemen wanneer zij gaan skaten. Verder leren de kinderen om te springen, remmen en eventueel van een baan afrijden. Aan het eind van de clinic mogen de kinderen altijd nog even vrij skaten. Hierna sluiten we af met een leuk gezamenlijk spelletje zoals tikkertje of een race.

Om een beetje een idee te krijgen, bekijk dan het onder staande filmpje
https://www.facebook.com/thisissoulacademy/videos/vb.158517954495438/663525083994720/

Geef in de opmerkingen je schoenmaatdoor, dan worden er voor passende skates gezorgd! Deze clinic word gegeven bij buurtcentrum d’Evelaer, Luttic Cie 35 in Heemskerk

 

Mediakids grp 6 tm 8 *Gaat niet door ivm te weinig aanmeldingen*

 Heemskerk FM & RTV Heemskerk biedt 6 kinderen van groep 6, 7 of 8 de kans om op woensdagmiddag in de studio van Heemskerk.fm een live-radioprogramma te maken en uit te zenden, die tevens in het weekend daarop, op tv komt. Een unieke activiteit die in Heemskerk mogelijk is en waar kinderen op een leuke manier met mediawijsheid bezig zijn!
De leerlingen gaan eerst redactiewerk uitvoeren, gaan vragen bedenken voor de speciale gast, mogen zelf muziek uitzoeken, krijgen instructies om de camera te bedienen, hoe met de microfoon om te gaan, werken mee aan de techniek…. Kortom van a t/m z maken zij echt zelf een uur radio en televisie! Van 15.00 tot 16.00 uur is het programma direct live te zien op tv, ziggokanaal 42, KPN 1477 en op de radio (Heemskerk FM, ether 107,4 en kabel 104,5, op internet). Daarnaast wordt het programma op tv herhaald op donderdag 19.00 en op zaterdag en zondag om 11.00 en 16.00 uur en is deze (via de website RTVheemskerk.nl) terug te zien op Youtube. Daarnaast wordt het programma op tv herhaald op donderdag om 19.00 uur en op zaterdag en zondag om 11.00 en 16.00 uur en is deze (via de website RTVheemskerk.nl) terug te zien op Youtube.
Mediakids is voor kinderen uit groep 6,7 en 8 en vindt plaats in de studio van Heemskerk FM / RTV Heemskerk, A. Verherentstraat 5.

Kinderpersbureau grp 6 tm 8 *VOL*

Dinsdag 16.00 - 17.30 uur   € 10,-

vanaf 24 september tm 3 december , geen les in de herfstvakantie

Bij het Kinderpersbureau leer je nieuwsitems te maken over actuele onderwerpen uit de buurt. Je leert filmen, interviewen, presenteren, monteren en bloggen. Aan het slot van de tien middagen is er in de bibliotheek een afsluitende presentatie.
Het kinderpersbureau vindt plaats bij bibliotheek Heemskerk, Maerten v Heemskerckstraat 3, in het gemeentehuis. De lessen worden gegeven door een medewerker van Bibliotheek IJmond Noord.

 

Schaaklessen voor kinderen groep 4 tm 6 *VOL*

Woensdag 15.00 - 16.00 uur € 30,-
vanaf 2 oktober tm 11 december , geen les in de herfstvakantie.

Schaken stimuleert o.a. het ruimtelijk inzicht en het leert oorzaak-gevolg aan de kinderen. En het heeft een positieve invloed op de reken/wiskundige ontwikkeling van een kind. Verder is het ook gewoon een erg leuk spel om te spelen.
De lessen worden gegeven door een docent van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond i.s.m. Tatasteel.
De Schaaklessen vinden plaats in buurtcentrum het Spectrum, Lauraplein 1, Heemskerk