Skip to main content

Yoga

 

Start donderdag 18 januari tm 25 april 2024  9.00 - 10.00 uur 

kosten € 140,- voor 14 lessen .

U kunt altijd langs komen voor een eerste proefles en/of op een later tijdstip in het jaar inspringen. U kunt elk moment instromen, de kosten zijn dan evenredig lager.

INSCHRIJVEN

 

Namaste,  ik ben Naz, geboren en getogen in Haarlem, opgegroeid in Heemskerk. Gezegend met twee gezonde jongens, een partner en yogini in harte en ziel.

Waarom yoga?
Yoga helpt je om bewuster te worden van je lichaam en je lichaamshouding hiermee te verbeteren, omdat je bewegingen uitvoert die heel goed zijn voor je lichaam. Het langer vasthouden van houdingen zorgt ervoor dat je botten versterkt worden en dat je minder kans hebt op bijvoorbeeld osteoporose (botontkalking).

 Van Origine Vinyasa docent heb ik mij verder gespecialiseerd in Yin yoga, voor mij is dit een mooie aanvulling op de Vinyasa lessen die ik al gaf. Bij Yin yoga blijven we langer in een houding waar we de weerstand opzoeken, de kunst is om in die weerstand de ontspanning te vinden. Net als bij vinyasa ( wat letterlijk iets op een specifieke manier verplaatsen betekent) worden ook de Yin houdingen op een logische wijze opgebouwd. Eind resultaat: versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; zo rekken we dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los.

Zoals hierboven beschreven worden in de Yin yoga posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen.
Het is dan ook het relatief rustige karakter van een Yin yogales dat de meeste deelnemers aanspreekt.
De les is juist zo lekker en geschikt voor 55+ doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam.