de Lunetten


logo lunetten

 

Striptekenen grp 6 tm 8
Heb jij altijd al eens een wat langer stripverhaal willen maken? Of een serie korte verhaaltjes van een zelfde karakter? Dan is deze minicursus echt iets voor jou. Je leert alle basistechnieken om een goede strip te maken: van het opbouwen van een goede hoofdpersoon, hoe je zijn emotie tekent, hoe je spanning in een verhaal brengt, of juist humor en hoe je per plaatje tekent wat het belangrijkste is. O ja, en natuurlijk leer je hoe je alle tekst nou eigenlijk in zo’n stripwolkje krijgt! Je bent net een cameraman die in- en uitzoomt op wat te zien moet zijn. We maken eerst schetsen, dan tekenen we met potlood en als laatste kleuren we onze strip in met speciale markers die mooi mengen, zodat je een geweldig eindresultaat mee naar huis neemt.

Marloes Bloedjes is beeldend kunstenaar en geeft cursussen aan kinderen en volwassenen. Striptekenen en ook het maken van illustraties komt regelmatig terug in haar lessen. Zelf schreef en illustreerde ze het boek Wittie en de Regenboogfontein.

Yoga grp 1 tm 3  en
Yoga grp 4 tm 8
Kinderyoga helpt spelenderwijs o.a. bij het ontwikkelen van balans, flexibiliteit, kracht, evenwicht, reactievermogen en de motoriek. Het draagt bij aan de ontwikkeling van zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en het leren ontspannen. Daarnaast komen ook het ontwikkelen van de creativiteit en fantasie aan bod. Kinderyoga is niet prestatiegericht en ook niet competitief. Er komen o.a. avontuurlijke verhalen in voor met een boodschap over bijvoorbeeld vooroordelen, respect, zelfvertrouwen ect. Verder is het ook best grappig, zo leer je verschillende gekke houdingen, zoals de ondersteboven hond.


Streetdance grp 1 en 2
Zet favorite playlist op Spotify of de radio maar aan en je weet direct wat we bedoelen! Muziek is leuk en daarop gave danspassen leren is nog leuker! Houd je van R&B, HipHop, Rap en Dance en vind je het leuk om te dansen, dan is deze dansvorm absoluut een aanrader voor jongens en meisjes. Leer dansen zoals je favoriete popster dat doet! Na een warming-up leren de kinderen een aantal basismoves. Vervolgens gaan de kinderen werken aan een gave choreografie.

Inline skaten grp 4 tm 8
Een inline skate is een schoen met de wielen op een lijn. Dit is iets anders dan bijvoorbeeld rolschaatsten waarbij je 2 keer 2 wielen achter elkaar hebt. De lessen zijn op normale of freestyle inline skates.
Om een beetje een idee te krijgen, bekijk dan dit filmpje

Sport & Dance grp 1 tm 3
Wil jij ook zo goed dansen als de kindjes van kinderen voor kinderen? Tijdens deze les wordt er veel op muziek gewerkt, de kinderen leren diverse hippe dansjes. Verder bestaat de les uit verschillende speel elementen. Move & Dance helpt bij het ontwikkelen van ritme en de motoriek. Bovendien leren de kinderen o.a. omgaan met samenwerken, wachten op hun beurt en winnen en verliezen. Omdat de kinderen hun energie volledig kwijt kunnen tijdens deze les kunnen ze zich beter ontspannen en zijn ze minder stressgevoelig.


Kick & Fun grp 5 tm 8
Kick je zelfvertrouwen met fun! Een energieke les waarbij de kinderen hun kracht, uithoudingsvermogen en motoriek ontwikkelen. Respect staat centraal, al oefenen we niet op elkaar maar op grote kickpalen. Tijdens de les worden de verschillende combinaties goed aangeleerd waarna er daarna op opzwepende muziek gewerkt wordt. Ook komen er zo nu en dan spelvormen voor waarbij samenwerken voorop staat. Het is een gezellige stoere les die resulteert in zelfvertrouwen en een goede conditie!

Zoete Bakkerij grp 5 tm 8
Kinderen die dol zijn op de zoete geur van versgebakken koekjes en taart, romige chocolade en andere heerlijkheden is deze workshop een echte aanrader!! Op het programma staan o.a.; cupcakes, taart en koekjes bakken, snijden, vullen, bekleden en versieren met marsepein of fondant, bonbons, pindarotjes en lolly’s maken. Kortom een vol en vooral lekker programma. Alles wat je maakt neem je ook mee naar huis om te laten proeven! Let op: De 6 lessen vinden niet plaats op school, maar is de workshopruimte van Zoetbezig bij Buurtcentrum d’Evelaer, luttik cie 35 in Heemskerk.